Přeskočit na hlavní obsah

Kavárny v Brně: Café Bar Afrei



Ahoj všem!

Předem se omlouvám za kvalitu fotek, bylo to foceno telefonem v ne moc příznivých světelných podmínkách :)

S kamarádkami, kdy si chceme dát sraz, se vždycky slezeme v nějaké jiné kavárně. Proč? Protože rády zkoušíme, kde mají super kafe, prostředí, jídlo a zákusky. Dnes jsme navštívily malou kavárničku pod kostelem Sv. Michala na Dominikánském náměstí v Brně.


Kavárna už na první pohled, když okolo ní jdete, vypadá jako útulné místečko, kde je super strávit nějaký čas s přáteli na pokecu.

Celá kavárna se nese v Provance stylu - falešné okno s okenicemi na zdi, stolek a lavice vytvořena z palet, vzory levandule a dalších kytiček, motta různě pověšená na stěnách na dřevených prnkech v různých barvách a směrech. Tento styl se mi strašně líbí a přijde mi to útulné, skoro jako doma.





Usadily jsme se na místečko proti dveřím, kde příjemně foukalo. Ujal se nás postarší pán s pěkně kulatým bříškem, který byl nesmírně milý. Dal nám nabídku pití a jídla a sdělil nám, že až budeme mít vybráno, stačí jen zvednout oči, že nás bude neustále pozorovat. A opravdu tomu tak bylo, jakmile jsme si vybraly a zvedly oči, hned byl u nás.

I když bylo parné horko, objednaly jsme si s kamarádkou kávu - ona cappuccino a já Latté macchiato. Samozřejmě, abychom se i zchladily jsme si daly každá džbánek americké limonády, který byl plný všemožného ovoce - ananas, broskev, pomeranč, máta.





Nebyly bychom to my, kdybychom si nedaly i něco malého k snědku. Jsme milovnice panini, takže jsme si objednaly klasické ŠS - šunka a sýr, v malé velikosti, abychom doma snědly večeři.



Obsluha nám donesla vše, co jsme si objednaly, ale poté si nás už moc nevšímala. Což mě celkem zklamalo. Proto svému hodnocení této kavárny dávám o půl bodíku míň. Kdyby si nás více všímali - stačilo, kdyby se jen zeptali zda máme vše a my jen přitakali, vypadalo by to rozhodně lépe, než se budou vybavovat na baru. 

Celkově na mě kavárna působila rodinným dojmem a bylo mi zde příjemně. Někdy sem určitě zas zavítám.

Moje hodnocení:


A co vy, navštívili jste nějakou takovou kavárnu?

Pěkný večer,
Amaya



Cafe Bar Afrei Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Komentáře

  1. Už dlouho hledám nějakou tu dobrou kavárnu, takže moc díky za tip! :)
    http://lifestyleoptimist.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář ^^