Přeskočit na hlavní obsah

Soul Bistro - útulné místo s geniálním jídlem!


Ahoj všem!

asi to znáte, je večer, máte hlad, doma nic pořádně k jídlu není a vy chcete vyzkoušet nějaký nový podnik. Máte neuvěřitelně dlouhý seznam míst, kam někdy chcete zajít, ale jak si z toho kvanta vybrat?

to se přesně stalo nám, ale nakonec jsme se rozhodli jít do Soul Bistra a řeknu vám, to bylo to nejlepší rozhodnutí dne!



Bistro se nachází přímo u České televize v Brně. Jelikož jsme došli nějak po 18h, a už se byla celkem tma a bistro na nás doslova volalo různými světélky v oknech, což vypadalo naprosto božsky.

Sednout si bez rezervace byl celkem oříšek, ale našli jsme naštěstí dvě místa, abychom si mohli objednat. Přiběhla taková velmi milá slečna, která si od nás vzala objednávku na domácí hruškvo-zázvorovou limonádu, zázvorový čaj, fish & chips a vietnamskou bagetu.

Ve většině podnicích máte pití do pár minut, tady jsme museli velmi dlouho čekat o suché "hubě". Celkem jim to trvalo, ale omluvím je, protože měly slečny opravdu narváno a byly pouze dvě na obsluhu. Doporučuji jim vzít na večer výpomoc, aby to lépe zvládaly.



Ale čekání na nápoje se opravdu vyplatilo. Limonáda byla naprosto božská a nebojím se říct, že nejlepší jakou jsem tohle léto pila. Byla opravdu vynikající, a to zázvor nemám ráda, ale v kombinaci s hruškami byl naprosto geniální! Ah!



Chvíli po pití nám slečna donesla i jídlo. Já jsem měla fish and chips, s domácí majonézou a domácími hranolkami s gratinovanou cibulkou. Řeknu vám, tak dobré fish and chips jsem nejedla ani v Anglii, kde je to národní jídlo! Nebylo to vůbec nasáklé olejem, těstíčko bylo pěkně měkké a místy i křupavé, majonéza domácí jak od mého dědy, delikatesa.

Přítel si dal vietnamskou bagetu s vepřovým bůčkem a nakládanou zeleninou a podle jeho slastných pohledů bylo vidět, že i jemu jeho bagetka nesmírně chutnala.



To bychom nebyli my, kdybychom si ještě nedali zákuseček. Ve vitríně jich měli spoustu, ale já jsem si dala čokoládovo-mailový cheesecake a přítel vídeňský Sachr se šlehačkou.

Můj cheesecake bylo porno pro ústa, malin tam bylo požehnaně, byl jemný, ne moc sladký, opravdu výtečný. 

Alešův sachr byl však také dobrý, nebyl sice tak mokrý, jak tradiční vídeňský přímo v Rakousku, ale i tak byl chutný. Marmelády tam taktéž bylo požehnaně.

Odcházeli jsme tedy s plnými bříšky, výborně naladěni a spokojeni.

Takže jaké je moje hodnocení?


A tu půlku jim ubírám jenom proto, že bych nemusela na to pití tak dlouho čekat, jinak to bylo super!
Určitě sem někdy musím zase zajít, každý měsíc totiž mění jídelníček, tak ať toho více ochutnám.

A co vy, jak jste si tady pochutnali?

Pěkný den,
Amaya


Soul Bistro Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář ^^